Izbornik

Naše fizijatrice održale edukaciju o intraartikularnoj primjeni hijaluronske kiseline u koljeno

Edukacija je održana 8. lipnja u Sv. Katarini, a radi se o prvoj edukaciji tog tipa provedenoj od strane fizijatara u Hrvatskoj

U subotu, 8. lipnja 2024., je prvi puta u Hrvatskoj, u prostorijama Specijalne bolnice Sv. Katarina, održana edukacija o intraartikularnoj primjeni hijaluronske kiseline u koljeno od strane fizijatara, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije. Edukaciji su prisustvovali specijalizanti fizikalne medicine i rehabilitacije, kao i mladi specijalisti iz različitih bolnica i krajeva Hrvatske, a provele su ju naše izvrsne liječnice, specijalistice fizikalne medicine i rehabilitacije - mr. sc. Danijela Klarić, dr. med. i dr. sc. Ana Aljinović, dr. med.

Intraartikularne injekcije (injekcije u zglob) se primjenjuju kod svih degenerativnih promjena na malim i velikim zglobovima (artroza koljena, kuka, ramena, nožnog zgloba te drugih malih zglobova na šakama i stopalima), a kandidati su upravo svi oni pacijenti koji imaju degenerativne promjene te posljedično osjećaju jake bolove u navedenim zglobovima. U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina pacijentima s ovim indikacijama omogućujemo intraartikularnu aplikaciju injekcija hijaluronske kiseline, kao i intraartikularne injekcije kortikosteroidnih preparata i PRP-a (plazme obogaćene trombocitima).

Provedbom prve edukacije ovoga tipa u Hrvatskoj, naše fizijatrice značajno doprinose dodatnom usavršavanju te stjecanju novih znanja iz područja intraartikularne primjene injekcija hijaluronske kiseline u koljeno, otvarajući posve nove perspektive u području fizikalne medicine.

Sv. Katarina s ponosom nastavlja s inovacijama i ulaganjem u profesionalni razvoj struke! 😊


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba