Izbornik
Centri izvrsnosti -> Radiologija i dijagnostika -> Radiologija

Radiologija

SOMATOM Pro.Pulse CT uređaj
Pacijentima dostupno je snimanje gotovo svih segmenata


Centar za radiologiju Specijalne bolnice Sv. Katarina koristi vrhunsku tehnologiju u izvođenju radioloških dijagnostičkih pretraga. Pristup pacijentu je individualan, a odabir radiološkog pregleda ovisi o indikacijama.

Posebnost našeg Centra za radiologiju je pružanje najvišeg standarda usluge u području ranog otkrivanja različitih bolesti današnjice. Centar za radiologiju organiziran je sukladno najsuvremenijim standardima, a posebno educirani stručni timovi se bave dijagnostikom točno određenih organskih sustava, npr., mozga i kralježnice, kostiju i zglobova, abdomena i zdjelice, itd.

Bolnica Sv. Katarina opremljena je najsuvremenijim aparatom tvrtke Siemens - MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix, jačine magnetskog polja 1.5 T i aparatom Siemens - MAGNETOM Lumina s BioMatrix sustavom jačine magnetskog polja 3 T.

Uređaj tvrtke Siemens - MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix smatra se jednim od najnaprednijih na tržištu, predstavlja vrhunac tehnoloških dostignuća u području medicinske dijagnostike. Uređaj sadrži snagu polja od 1.5T i najsnažnije SQ engine gradijente na tržištu te ova tehnologija omogućuje istovremeni protok struje od  200 mT/m/s i amplitude gradijenata od 45 mT/m što pruža maksimalnu homogenost i pouzdanost slike čak i u najizazovnijim kliničkim uvjetima. Zahvaljujući sofisticiranoj softverskoj platformi myExam Companion, kombinirajući duboko učenje s umjetnom inteligencijom, MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix omogućuje izuzetno kvalitetne slike i brze dijagnostičke rezultate.

Magnetom Lumina postiže se brže dobivanje nalaza, smanjenje zvučnog pritiska te ugodniji prostor za pacijenta kao i precizan anatomski prikaz.

Aparat jačine magnetskog polja 3T se odlikuje sljedećim prednostima:

  • Smanjenje zvučne buke pri snimanju
  • Ugodniji prostor i okruženje za pacijenta
  • Kraće vrijeme pregleda
  • Precizniji anatomski prikaz organa i tkiva
  • Smanjenje potrebe za korištenjem kontrastnih sredstava

IMG_2239mala.jpg
MR 1.5T_NOVO.jpg

U našoj bolnici posjedujemo visokokvalitetni CT uređaj koji omogućuje snimanje gotovo svih dijelova tijela s iznimnom preciznošću i detaljnošću. Ovaj uređaj je ključan za dijagnostiku i praćenje zdravstvenog stanja pacijenata, pružajući našem medicinskom timu sveobuhvatne informacije potrebne za pravilno liječenje i brigu o pacijentima. To je prva instalacija ovog najsuvremenijeg CT uređaja u srednjoistočnoj Europi (CEE regiji). Riječ je o novom članu SOMATOM (Siemens Healthineers) obitelji - Pro.Pulse CT uređaj, a koji kombinira snagu i brzinu CT tehnologije s dva izvora (Dual Source) - dvije rendgenske cijevi i dva detektora paralelno te s ugrađenom umjetnom inteligencijom koja optimizira parametre skeniranja na temelju podataka o pacijentu za određeni protokol skeniranja.

CT uređaj posjeduje inovativno korisničko sučelje, myExam Companion, koje pokreće umjetna inteligencija, kombinira podatke o pacijentu (uključujući spol, visinu i dob) i prikuplja podatke relevantne za skeniranje, kao što su otkucaji srca ili mogućnosti zadržavanja daha, kako bi se prilagodio protokol skeniranja specifičan za pacijenta. Također, pouzdana tehnološka rješenja poput FLASH, ZeeFree i Dual Energy tehnologije te stalna edukacija osoblja upotpunjuju medicinsku skrb i naprednu dijagnostiku za naše pacijente. U odnosu na najvišu klasu uređaja sa samo jednom cijevi, tehnologija SOMATOM Pro.Pulse CT-a s dvije cijevi, postiže dvostruku bržu i bolju vremensku rezoluciju te samim time potrebnu snagu, brzinu i preciznost za rješavanje najzahtjevnijih pacijenata. Sve navedeno postavlja nove standarde u svijetu kardiologije, pulmologije, neurologije i onkologije.

Centar za radiologiju je opremljen sa jednim Philips Epiq 7 Premium Color Doppler ultrazvukom, te još tri ultrazvučna uređaja Philips Affiniti 70G sa Color Doppler tehnologijom koja omogućava prikaz protoka krvi u boji. Ovi ultrazvučni uređaji koji korištenjem nSIGHT tehnologije postižu optimalnu rezoluciju, dok PureWave izvedba sonde uniformnog kristala putem poboljšanog prodiranja ultrazvučnog signala omogućuje oslikavanje i najzahtjevnijih pacijenata. Osim tehničke superiornosti, koristi široki raspon kliničkih primjena poput oslikavanja uz kontrast, elastografiju, 3D/4D oslikavanje te analizu protoka krvnih žila putem Doppler oslikavanja u boji.

Operacijske dvorane opremljene su digitalnim Philips Veradius fluoroskopom (C-lukom) s flat detektorom kojeg karakterizira slika veće rezolucije te boljeg kontrasta nego kod ostalih dosadašnji uređaja i to je jedini takav uređaj u Hrvatskoj. Mobilni C-luk Cios Select je izbor za sva kirurška snimanja u operativnim salama, uključujući liječenje boli i vaskularnu.

Skrb o pacijentima je znatno poboljšana radi pristupa oštrim slikama s niskim dozama zračenja, zahvaljujući provjerenoj optici, novom, bolje vidljivom laseru i inteligentnim algoritmima za snimanje poput IDEAL-a (Intelligent Dose Efficiency Algorithm ).

Suradna ustanova Specijalne bolnice Sv. Katarina za djelatnost radiologije je privatna austrijska dijagnostička klinika »Diagnostikum« (Beč, Graz), a bolnica Sv. Katarina jedina je ustanova u Hrvatskoj koja je uključena u program Europskog društva muskuloskeletne radiologije za standardizaciju i primjenu jedinstvenih protokola MR pregleda.

Specijalna bolnica Sv. Katarina svojim pacijentima također osigurava usluge RTG-a, mamografije sa tomosintezom i denzitometrije.

IMG_2689mala.jpg
IMG_2520mala.jpg


Dogovorite termin za pregled i napravite sve usluge na jednom mjestu.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba