Izbornik
Centri izvrsnosti -> Radiologija i dijagnostika -> Color Doppler

Color Doppler

Centar za radiologiju i dijagnostiku Specijalne bolnice Sv. Katarina koristi vrhunsku tehnologiju u izvođenju radioloških dijagnostičkih pretraga. Pritom je opremljen jednim Philips Epiq 7 Premium Color Doppler ultrazvukom te s još tri ultrazvučna uređaja Philips Affiniti 70G s Color Doppler tehnologijom koja omogućava prikaz protoka krvi u boji.

Naši pacijenti često nas pitaju što je Color Doppler?

Color Doppler posebna je ultrazvučna metoda kojom se mjeri i analizira protok krvi u krvnim žilama prislanjanjem sonde na promatrane krvne žile. Točnije rečeno, zvučni valovi mjere smjer i brzinu krvi u žilama, a računalo te valove pretvara u pokretne slike na ekranu. Za prikaz pokretne krvi u žilama UZV Color Doppler koristi boje (najčešće crvenu i plavu boju). Riječ je o vrlo jednostavnom, brzom i bezbolnom pregledu pri kojem se ne upotrebljava ionizirajuće zračenje. Pretragu izvodi radiolog – specijalist radiologije školovan za izvođenje Color Doppler pregleda i za tumačenje Color Doppler snimki, a koji će analizirati učinjene snimke te napisati radiološki nalaz.

Color Doppler

Color Doppler ultrazvučni pregledi

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina na lokaciji u Zagrebu radimo sljedeće UZV Color Doppler preglede:

Color Doppler testisa

Color doppler testisa je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz testise. Najčešće se koristi za dijagnosticiranje proširenih i insuficijentnih vena uz testis-varikokela.

Color Doppler vena nogu

Color Doppler vena nogu je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz vene nogu. Koristi za dijagnosticiranje proširenih i insuficijentnih površinskih vena, duboke venske tromboze, površinske tromboze.

Color Doppler arterija nogu

Color Doppler arterija nogu je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz arterije nogu. Koristi se za analizu aterosklerotskih promjena, plakova, suženja ili proširenja arterija.

Color Doppler vena i arterija nogu

Color Doppler vena i arterija nogu je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz arterije i vena nogu. Koristi za dijagnosticiranje proširenih i insuficijentnih površinskih vena, duboke venske tromboze, površinske tromboze. Kod arterija se koristi za analizu aterosklerotskih promjena, plakova, suženja ili proširenja arterija.

Color Doppler renalnih arterija

Color Doppler renalnih arterija je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz arterije bubrega. Koristi se kod evaluacije povišenog krvnog tlaka (arterijske hipertenzije) ili kroničnih bolesti bubrega.

Color Doppler karotida i vertebralnih arterija

Color Doppler karotida i vertebralnih arterija je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz arterije na vratu. Koristi se za otkrivanje aterosklerotskih promjena krvnih žila, tvrdih i mekih plakova te stenoze karotidnih arterija.

Color Doppler vena ruku

Color Doppler vena ruku je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz vene ruku. Koristi za dijagnosticiranje proširenih površinskih vena, duboke venske tromboze, površinske tromboze.

Color Doppler arterija ruku

Color Doppler arterija ruku je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz arterije ruku. Koristi se za analizu aterosklerotskih promjena, plakova, suženja ili proširenja arterija.

Color Doppler vena i arterija ruku

Color Doppler vena i arterija ruku je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz vene i arterije ruku. Koristi se za analizu aterosklerotskih promjena, plakova, suženja ili proširenja arterija te za dijagnosticiranje proširenih površinskih vena, duboke venske tromboze, površinske tromboze.

Cijena ovisi o vrsti snimanja koje se radi. Zatražite naš aktualni cjenik Centra za radiologiju i dijagnostiku te saznajte cijenu za ultrazvučni pregled Color Dopplerom koji vam je potreban.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba